Høstprogram Buekorpsmuseet 2017

For å se Buekorpsmuseets eget hefte, trykk her.

KULTURNATT

FREDAG 8. SEPTEMBER KL. 18.00–23.00
Kveldens program:

Ca. kl. 19.45
Bergens Music Korps spiller utenfor Murhvelvingen, bl.a. potpurri over buekorpsmarsjer. Med forbehold om dårlig vær.

Kl. 20.00 Historien om Muren
Muren eller Murhvelvingen, hvor Buekorpsmuseet holder til, ble bygger i 1562 som privathus for lensherren Erik Rosenkrantz. Denne kvelden vil Christopher Harris fortelle i ord og bilder Murens historie. Vi har fått flere henvendelser om å sette foredraget på plakaten.

Kl. 21.00
Det blir god stemning når Bryggesjauerne fra Dokkeskjærskaien underholder med bergensviser.

BOKLANSERING

I MÅNEDSSKIFTET OKTOBER/NOVEMBER blir det lansering av boken om de bergenske buekorpsfaner.

Initiativtaker og forfatter er Einar Langlo, som i en årrekke har samlet materiale om våre faner, og ikke minst i Buekorpsmuseets regi fotografert alle tilgjengelige buekorpsfaner. Boken innleder med fanetradisjoner i Norge, og er innom borgervæbningsfaner før buekorpsfanene blir omtalt. Nærmere invitasjon kommer.

FOREDRAG

Hetland og Buekorpsene
TIRSDAG 28. NOVEMBER KL. 19.00

Jo Gjerstad vil på sin humoristiske måte fortelle om Audun Hetlands verden. Et sterkt element i den var hans tilknytning til buekorpsene. Med humor, buekorpstradisjon og bergensk lynne klarte Hetland
å gjenskape situasjoner hvor de som har gått i buekorps kjenner seg igjen.

BOKDAG I MUSEET

LØRDAG 9. DESEMBER KL. 13.00

Det blir igjen bokdag i Buekorpsmuseet. Da kan du kl. 13.oo høre Finn Bjørn Tønder lese fra boken sin «Sistesoldater». Du kan gjøre gode kjøp av buekorpsbøker, CD-er, DVD-filmer og andre buekorpsrelaterte artikler.

UTSTILLINGER

SEPARATUTSTILLING I BUEKORPSMUSEET TIL 10. DESEMBER EN GANG BUEKORPSGUTT ALLTID…

Buekorpsbevegelsen har alltid satt stor pris på hvordan billedkunstneren Audun Hetland (1920–1998) har fremstilt buekorpsene. Den sterke tilknytning han hadde til buekorpsene kom kraftig til uttrykk i hans strek. Med humor, buekorpstradisjon og bergensk lynne klarte Hetland
å gjenskape situasjoner hvor de som har gått i buekorps kjenner seg igjen. Det er disse øyeblikkene Buekorpsmuseet med sin utstilling håper vi har fått frem.

BUEKORPSMUSEETS VENNER  

Støtt Buekorpsmuseet
– bli medlem av venneforeningen Nå kan du også bli støttespiller til museet. Venneforeningen som ble stiftet i 1990 gir økonomisk hjelp til Buekorpsmuseet. Som medlem får du tilsendt program og invitasjon til utstillingsåpninger.

Personlig kr. 200 pr år. Bedrift kr. 1.000 pr år. Kontonr. 1503.27.76636
Ved spørsmål kontakt:
post@buekorps.museum.no

Høstprogram Buekorpsmuseet