Vårprogram Buekorpsmuseet 2017

For å se Buekorpsmuseets eget hefte, trykk her.

Foredrag

TIRSDAG 31. JANUAR KL. 19.00BKmueet logo
Alt du ikke visste om Nygaards Bataljon? Foredragsholder: Bernt Endre Johnsen

Det blir en hoppende – men ikke nødvendigvis sprikende – presentasjon av Nygaards Bataljon. Om stiftelsen av korpset, om historiske tilfeldigheter og historiske bevisste valg – som til sammen har formet korpset vi ser i dag.Vi får et innblikk hvordan en sesong i Nygaards Bataljon arter seg, men mest om korpset som folk ikke vet fra før.

TIRSDAG 21. FEBRUAR KL. 19.00
Når våren viser sine tegn på Mathismarken Foredragsholder: Vegard Sletten

Det er 130 år siden 12 gutter stiftet Mathismarkens på bakplassen i Absalon Beyers gate 25.Vi får denne kvelden høre høydepunkter fra bataljonens historie, bl.a. da de samlet 500 soldater under fanen.

TIRSDAG 14. MARS KL. 19.00 Stiftelsen av Sandvikens Bataljon Foredragsholder: Kjell Lervik

13. mai 2017 feirer korpset 160 år. Foredraget vil omhandle omstendig- hetene rundt stiftelsen og utviklingen i de første 10-årene av korpsets historie. I tillegg får vi høre historiene omkring korpsets 13 kjente faner (hvorav 11

er bevart). Til venstre er korpsets første ordentlige fane fra 1859.

Utstillinger

JUBILEUMSUTSTILLING PÅ BRYGGENS MUSEUM FREMAD MARSJ! Buekorpsene i Norge

Utstillingsåpning på Bryggens Museum fredag 5. mai.

Det er 40 år siden Buekorpsmuseet åpnet i Muren, og i samarbeid med Bymuseet presenterer vi jubileumsutstilling. Historien til buekorpsene i Bergen er nok mer kjent enn buekorpsene (guttekorpsene) ellers i landet, men med

utstillingen vil vi vise utbredelsen. Buekorpsmuseet har registrert opplysninger om over 60 ulike korps som har eksistert i over 20 ulike byer og tettsteder.

SEPARATUTSTILLING I BUEKORPSMUSEET TIL 11. JUNI EN GANG BUEKORPSGUTT ALLTID…

Buekorpsbevegelsen har alltid satt stor pris på hvordan billedkunstneren Audun Hetland (1920-1998) har fremstilt buekorpsene. Den sterke tilknytning han hadde til buekorpsene kom kraftig til uttrykk i hans

strek. Med humor, buekorpstradisjon og bergensk lynne klarte Hetland å gjenskape situasjoner hvor de som har gått i buekorps kjenner seg igjen. Det er disse øyeblikkene Buekorpsmuseet med sin utstilling håper vi har fått frem.

Buekorpsmuseets venner

Støtt Buekorpsmuseet
– bli medlem av venneforeningen Nå kan du også bli støttespiller til museet. Venneforeningen som ble stiftet i 1990 gir økonomisk hjelp til Buekorpsmuseet. Som medlem får du tilsendt program og invitasjon til utstillingsåpninger.

Personlig kr. 200 pr år. Bedrift kr. 1.000 pr år. Kontonr. 1503.27.76636
Ved spørsmål kontakt:
post@buekorps.museum.no